Nauja prekė
Prancūziškas šampanas
Dėmesio: Paskutinė prekė atsargose!
Pasiekiama:
Savybės | 12 % alk. |
Tūris | 1,5 L |
Kilmės šalis | Prancūzija |
Visus šiuos metus šampano istorija buvo neatsiejama nuo "Moët & Chandon" vardo. Gamta atšiauriai priešinosi skanaus vyno atsiradimui. Kas žino, kiek visa tai būtu trukę, jei ne jaunas Otviljė (Hautvillers) vienuolyno abatas Domas Perignonas. Genialaus vyndario akis išsyk pastebėjo didžiausią Šampanės vynuogynų bėdą. Dėl vėsaus oro dėka vynas visada būdavo neišraiškaus skonio, kupinas gaižių rūgščių. Karštais metais gimęs vynas buvo kupinas vaisių skonio, bet nepakankamai lengvas. Guvus abatas pirmasis sumanė maišyti skirtingų vynuogynų bei skirtingų derliaus metų vynus, vyno trūkumus paversdamas privalumais. (Dabar tik labai retai, kai oro salygos yra idealios, gaminamas derliaus metais paženklintas šampanas.) Tokį vyną supylus į butelius, fermentacija vykdavo toliau. Atkimšus, vynas suputodavo, leisdamas grožėtis burbuliukų žaismu. Nuo 1791 metų Domo Perignono darbą Otviljė abatijos rūsyje tęsia "Moët&Chandon" vyndariai. Ilgainiui buvo ištobulintas būdas burbuliukams sukurti. Jie kyla, kai deramai sumaišytas vynas kartu su trupučiu mielių bei cukraus sandariai užkemšamas butelyje. Tuomet vyksta antroji fermentacija, skatinanti vyną putoti bei visiškai pakeičianti jo skonį. Neįtikėtina, bet per kelerius metus mielių nuosėdų sluoksnis vynui suteikia duonos skrebučių skonį. Vėliau buteliai sukišami į stovus taip, kad nuosėdos susikauptų greta kamščio. Atsargiai įkišus butelio kaklelį į peršaldytą druskos tirpalą, nuosėdos butelio viduje sušala į ledą. Jas pašalinus, lieka tik užkimšti butelį įprastu kamščiu.
Brut Imperial - atidžiai ir dėmesingai gamintas blyškios aukso spalvos vynas. Laimo ir vynmedžio žiedų aromatas, sodrus truputį obuolius primenantis skonis su dominuojančiu "Pinot Noir" ir "Pinot Meunier" charakteriu. Sudėtyje esama ir "Chardonnay" derliaus. Aukštos kokybės šampanas, kaip ir įprasta Šampanėje, neturi pažymėtų derliaus metų. Išlaikymas: 2-3 metai.